Lyrics

Bulan dan mentari dulu juga sama lyrics

Songs with bulan dan mentari dulu juga sama lyrics all the songs about bulan dan mentari dulu juga sama. Get a list of all the new and old songs with lyrics of bulan dan mentari dulu juga sama directly from our search engine and listen them online.

Advertisement

SEIRAS BAYANG DAN MENTARI - Handyblack Play

... wajah mu masih bertandang Pastinya malam ini mengundang hari esok mengajar erti cinta seiras bayang dan mentari

Search & Bayangan Baiduri - Awie

... yang ku miliki Hanya bayangan baiduri Di mana sebenarnya sinar nurani....penerang hati...? ku lihat bulan dan mentari Kejar mengejar setiap hari Ku lihat tarian hidup mewarnakan lukisan mimpi Ah...ah...ah....hanya ...

Bayangan Baiduri - Search Play

... yang ku miliki Hanya bayangan baiduri Di mana sebenarnya sinar Nurani....penerang hati...? Ku lihat bulan dan mentari Kejar mengejar setiap hari Ku lihat tarian hidup Mewarnakan lukisan mimpi Ah...ah...ah....hanya ...

Advertisement

Kau Dan Dirinya - Ada Band Play

... dia Yang juga mencintaiku Kau mahligai jiwa Terukir indah membekas di hati Ku ingin kau kembali Namun bagaimana harus ku katakan padanya Maafkan diriku yg dulu nodai ketulusanmu Tak bisa dustai ku harus memilih Antara dirimu dan dirinya Kau mahligai ...

Fikirlah - Aizat Play

... katamu Tak lagi seperti dulu Kita pernah satu, aku dan kamu Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku Kini berbeza Namun masih ku harap kau bersedia Oo mungkinkah, kau temu bahagia Lepaskan semua mimpimu Tangis dan juga sayumu Kau fikirlah ...

Penghujung Rindu - Jamal Abdillah Play

... syukur menerima Setelah sekian lama Menghamba hidup pada dunia Seribu tahun takkan sama Sesaat bersatu dalam nyata Kerana kasih ku sanggup korbankan Jasad dan nyawa Terang bulan kerana mentari Hadir bayang kerana cahaya Begitulah cinta kita Tiada jarak pemisah lagi ...

Belum Juga Datang - Krisdayanti Play

... padamu Dan aku masih tetap menanti Tak peduli kau ingkari janji Karena kucinta pada dirimu Dan kupercaya padamu Kau bilang aku harus selalu percaya Apapun yang kau lakukan Kuharus percaya Karena cinta membutuhkan ketulusan Biar kuceritakan mimpiku pada bulan dan ...

Inilah Cinta - Akim Play

Terpegun ku melihat kamu Bergetar hatiku memandang mu Dan terus datang mencuba Adakah khayalku menjadi nyata Oh resah hati gelisah Ku takut tak diterima Rupanya kau juga sama Seperti aku merasa cinta (chorus) Mungkin inikah yang dinamakan cinta Hati gembira ...

Advertisement

Hilang Dalam Terang - Search Play

... mudah jatuh cinta Mengapa mudahnya kau akhiri Dengan menyingkap takbir rahsia Percintaan kamu dengannya Mengapa mentari Melenyapkan bulan Dan kini aku sendiri Kesunyian sepanjang jalan Ku hilang dalam terang

Ayah Dan Ibu - Sudirman Play

... melihat bulan dan matahari Ahai... Ayah dan ibu Ayah dan ibu Itulah permulaan kami Dapat melihat bulan dan matahari Ahai... Yang dikurniakan dari Ilahi Ahai... Ayah dan ibu Ayah dan ibu lah mesti dihormati Ayah dan ibu Ayah dan ibu ...

Kau Tahu - Ungu Play

... ku selalu menantimu Sampai kapan kau akan selalu ku nanti Di dalam hatiku Andaikan mentari tak mau bersinar Ku akan tetap di sini menunggumu Andaikan bulan dan bintang enggan tersenyum Ku akan tetap di sini menantimu Walau pun hanya bayangmu ...

Kehidupan - Ziana Zain Play

... yang berjasa Jalananmu tersendiri Pertanyaan terjawab Menegur jiwa ini Antara siang malam Bulan bintang Dan mentari Teratur edaran Teguh tanpa berhenti Menepati janji-janji Kehidupan.. Demi masa dan hari Pergi datang berganti Menghimpun sejarahmu Warisan generasi.. Tapi tiada yang kekal ...

Julia - Exist Play

... cuba hidup tanpa dirimu, Terbukti dunia ku haru biru, Mudah hilang punca dan arah tuju, Fikiran meracau tak menentu, Emosi terganggu Bantulah aku, Bantulah oh Julia, Katakanlah padaku kau juga sama, Sama merasa sepertiku Julia, Kita menjejak erti cinta yang ...

Advertisement

Mati Hidup Semula - Jamal Abdillah Play

... Kini ku rasa dihidupkan kembali Walau peritnya setengah mati Baru ku kenal bulan dan bintang Betapa indah dunia dipandang Baru ku kenal ibu ayah adik abang Kerana dulu fikiran melayang Jalan nak ku lalu masih panjang Akan ku rempuh hari ...

Asal British - Jamrud Play

... bisa tidur dengan sejuta mimpi Tentang kita lagi mesra-mesraan Atau tentang bintang, bulan dan matahari Ya terang aja seleramu berubah Mungkin terlalu banyak gaul sama turis Jadi hobbynya denger yang inggris-inggris Biar bingung asal british Ya terang aja ...

Jauh - Jamrud Play

... jauh Tinggalkan luka baru untukku Ku tanya embun pagi Ku tanya matahari Ku tanya bintang, bulan, dan isi bumi Ku cari kau disana, ku cari kau disini Ke dasar laut, ke puncak ...

HANYA ENGKAU KEKASIH - Mamat

... asmara bersama cindai putih yang membelai kasihmu Oh.... hanya engkau kekasih rembulan dan mentari takkan mungkin dipisahkan selamanya Oh... hanya engkau kekasih terlalu indah untukku selam kasih dan rindu bersamamu Oh... hanya engkau kekasih mahligai cinta pun terbina di lautan ...

ME ACUERDO (EN INDONESIO) - Louis Enrique Play

... tanpa masalah tetapi tidak masalah Anda kasih saya sebagai anda dan tidak pernah merasakan sama dengan wanita lain Saya rasa Tuhan untuk Anda Aku asa dan waktu anda hilang dan kerugian ini adalah diragukan kekal Saya ingin menciptakan cahaya modern ...

Advertisement

Over The Hill Of Secrets - Anggun Play

... uu huu uuu uu <voices> dengarkan suara gunung yang memangil dengar rintik hujan dan desik daun juga suara air yang mengalir....deras huu uuuu uu huu uuuu uu ohh ohhh ohhh ehh ...

Kembalilah Kasih & Hanya Milikmu - Anuar Zain Play

Sendirianku di halaman Bulan dan bintang menyaksikan Perpisahan dua insan Tiada rela... Diabadikan bunga merah Menjadi lambang perpisahan Percintaan dua ...

Getaran Asmara - Bunga Citra Lestari Play

... du du du du du du Serasa diriku terbang Melayang tinggi di awan Oh serasa bulan dan bintang Turut menemani, terus mengiringi Du du du du du du du du Du du ...

Karma - Cokelat Play

Sekian lama kita bersama Ternyata kau juga, sama saja Kau kira kupercaya semua S'gala tipu daya, oh percuma Kau buat sempurna, awalnya Berakhir ...

Pedih - Last Child

... hatimu Agar kulihat, senyum di tidurmu malam nanti Anggaplah semua ini Satu langkah dewasakan diri Dan tak terpungkiri Juga bagi... Engkau yang hatinya terluka Di peluk nestapa tersapu derita Seiring saat keringnya air mata ...

Advertisement

Turn On The Night - Lima

Jangan mengganggu di hujung minggu Nanti dia akan tahu Rahsia engkau dan aku Kita sudah sama setuju Berjumpa hanya bila perlu Kerana kita sudah punya teman istimewa Kuhanyalah kekasih separuh masa ...

Halaman Cinta - Misha Omar Play

Sekiranya ada rindu Masih lagi diriku memerlukannya Seperti malam merindukan bulan Dan seperti siang tanpa cahayamu Jika aku masih lagi Di hatimu pasti kau ingin kembali Memberi erti cinta dan membelai hatiku Keangkuhanmu menggigit sanubari ini Usaikanlah keraguanku ini Bersitkan ...

Sebelum Kau Tidur - Mocca Play

Pejamkan matamu Berbaring yg tenang Sunggingkan senyuman Sebelum kau tidur Ucapkan salammu Pada bulan dan bintang Mereka yg setia Menjagamu tidur Reff: Semoga nyenyak tidurmu Dihiasi mimpi indah Hiraukan hening ...

Di Manakah Nilai Cintamu - Sudirman Play

... cintamu oh kasih Engkau musnahkan Di kala aku merindu Di manakah sumpah dan janjimu dulu Untuk bersama berdua kita bersama Hancur hampa terima berita Kini kau diijabkabulkan Berbahagia dan sejahtera Dengan dia itu Hatiku terharu Berlinang airmata ini Kerana dirimu ...

Semalam Di Malasyia - Victor Hutabarat Play

Aku pulang dari rantau Bertahun-tahun di negri orang, oh Malaysia Oh di mana kawan dulu Kawan dulu yang sama berjuang, oh Malaysia Kekasih hatipun telah pula hilang Hilang tiada pesan Aduhai nasib, apakah daya ...

Advertisement

Kabus Semalam - XPDC Play

... bagi intan yang berseri-berseri Mari suara kasih Datanglah dekat-dekat padaku Kemana kita berarak dan bersatu Ketawa kita sama dan jitu Apakahlah yang dikesalkan kehampaan Sememang nasib hidup yang terbukti Selagi badan dikandung rezeki

Menanti Keajaiban - D'Masiv Play

Ketika rintihan tangisku Tak juga bisa luluhkan hatimu Ketika syair dan nada Tak juga membuatmu menjadi milikku Haruskah diriku Menanti keajaiban Berharap dirimu Bisa bersanding denganku Walau badai datang ...

Mati Aku Mati - Dewa 19 Play

... mati aku oh mati aku.. Bila Ku tak dapatkan kamu Kamu adalah bulan dan aku matahari Akan selalu ada di dalam hidup ini Kamu adalah bulan dan aku matahari Akan selalu ada di dalam hidup ini Ke manapun akanku kejar ...

Hidup I (Pernah Kucoba Untuk Melupakan Kamu) - Ebiet G. Ade Play

... Melupakan semua yang Kau goreskan pada telapak tanganku Dan juga kucoba untuk meyakinkan fikiranku bahwa sebenarnya Engkau tak pernah ada Bahwa bumi dan isinya ini tercipta karena memang harus tercipta Bahwa Adam dan Hawa tiba-tiba saja turun tanpa karena ...

Aku Punya Kamu - Faizal Tahir Play

... tersenyum Selama itu ku memberi Selama yang kamu di sini Namun ku bicara hanya pada Bulan dan suria tak ku punya cara Untuk menyatakan cinta Dan kamu hanyalah satu Ku mahu ada kamu saja Bisaku menunggumu Selamanya aku milikmu Takkan ...

Advertisement

Tentang Perasaanku - Irwansyah

... tetap menunggu Hingga nanti aku berbaring Sampai mati aku akan tetap menunggumu Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang Ingin ku berikan semua hanya untukmu Agar kau tahu besarnya cintaku kepada ...

15 Juli 1996 - Iwan Fals Play

Kalau kau datang Hatiku senang Berbunga bunga Bulan dan bintang Terangi malam Sehabis hujan Saling bicara Tukar cerita Berbagi rasa Aku disini Tetap di ...

Matahari Bulan Dan Bintang - Iwan Fals Play

Lyrics of Matahari Bulan Dan Bintang by Iwan Fals: Aku sedang susah Perang saudara didepan mata Sana teman sini kawan Korban sudah berjatuhan Dimana tempatkan diri Banyak orang yang kehilangan diri Wakil rakyatnya malah dagelan Sedangkan para pakar oleng...

AKU DAN KAMU - Flopp Floppy Play

... bersamamu tapi aku tidak seperti dulu ( 1 ) kau senyum mesra mungkin tak mengapa tapi ku tak bisa pasti ada yang kan terluka ( 2 ) jangan ditunggu pasti takkan berlaku walau kucinta kamu biar disimpan adakan sempadan aku dan juga dirimu Kini aku telah ...

Akim & Mila:Kau Dan Aku - Akim Play

... takkan memisahkan (kau dan aku) Akim: Saat nanti bila memang sudah tiba waktu yang ditunggu Mila: Ku kan menanti saat indah jangan biarkan berlalu percuma Akim: Percayalah kekasihku dirimu dalam khayalanku selalu Mila: Akupun merasakan yang sama, tak dapat ku ...

Advertisement

Pasti Untukmu - Once Mekel

... bawa mentari kan tetap bersinar Saksikanlah bumi ini kan terus berputar Lakukan jauh dibalik bintang ada kehidupan Saksikan bahwa manusia t'lah pergi ke bulan Tapi yang pasti setiap jiwa mencari belahannya Sama seperti aku yang ada untukmu dan kau untukku ...

Peluru Puitis - Poetic Ammo

... kata Peluru Puitis membongkar rahsia Menangkap dia yang menipu sia-sia Pepatah lama tradisi nama dan agama Sejak bertahun-tahun dulu tetapi kita sama Nafsu manusia tetap hilang di alam maya Sinar peluru puitis ku pelita cahaya Chorus *LANDSLYDE ...

New lyrics